Lašiša pagal norvegus

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Recepto kilmė:
Norvegijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Užvirkite vandenį su prieskoniais, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į vandenį žuvį. Taip ją palaikykite 15-20 minučių. Kai lašiša taps tamsiai rausvos spalvos, ją galima ištraukti.

Supjaustytą svogūną šiek tiek pakepinkite ir supilkite vyną, šiek tiek pavirkite, po truputį sudėkite sviestą, prieskonius ir pačioje pabaigoje žalumynus.

Norvegai tokią žuvį valgo su virtomis bulvėmis ir sūdytais agurkais.
Du agurkus reikia nulupti ir supjaustyti plonais gabalėliais. Sūrymas gaminamas iš vienos dalies vyno acto, 3 dalių, šaukštelio druskos, šaukštelio cukraus, juodųjų pipirų pagal skonį.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Lašiša
4 l Vanduo
2 vnt. Lauro lapai
1/4 vnt. Citrinos
1/4 vnt. Citrinos
šaukštelis Juodieji pipirai
pagal skonį Druska
Padažui:
2 vnt. Svogūnai
šlakelis Baltas sausas vynas
šaukštas Grietinėlė
250 g Sviestas
sauja Krapai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :