Larisos Kalpokaitės mėgstamiausias paštetas

 (9)
Aktorė Larisa Kalpokaitė – puiki kulinarė ir per kelias minutes gali papasakoti kelių patiekalų receptus. Vienas jos mėgstamiausių patiekalų - vištų kepenėlių paštetas. Jį garsi aktorė gaminasi namuose ir skanauja su svieste apkeptais - karamelizuotais raudonaisiais svogūnais ir batono riekele.
L. Kalpokaitė ir vištų kepenėlių paštetas
© Koliažas: T. Vinicko ir Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
4.1667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išvirkite kiaušinį.

Vištienos kepenėles gerai nuplaukite.

Apibarstykite pipirais ir druska ir palikite 10 minučių pastovėti.

Dėkite į įkaitintą lydytą sviestą (Ghi) ir vartant kepkite. Keptuvė greitai prisipildo skysčio iš kepenėlių - jo nenupilkite. Kepenėlės turi ne apkepti (neturi apskrusti), bet išvirti.

Svieste apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną kol gražiai paruduos.

Į dubenį sudėkite susmulkintas kepenėlės, supjaustytą kiaušinį, apkeptus svogūnus, įpilkite brendžio, įdėkite majonezo, pasūdykite ir sumalkite iki vientisos masės.

Įdėkite šaukštelį arba šaukštą lydyto sviesto (Ghi) ir dar kartą gerai sumalkite.

Paruoštą paštetą supilkite į indelį ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Vištų kepenėlės
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Svogūnai
2 šaukštas Lydytas sviestas
1 šaukštas Majonezas
20 ml Brendis
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :