Kvapni porų sriuba

Autorius: Artūras Piulskis
Ši sriubytė – tikras „desertukas“ trintų sriubų mėgėjams. Artėjant rudeniui daržovių sriubos populiariausios, tačiau ši – tikrai labai originali! Išsivirkite trintos porų sriubos. Tai sriuba – staigmena, nes aitrus porų skonis išnyksta, o gomurį kutena įdomių ir originalių poskonių paletė.
© hdlife.lt
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Žalių porų lapų nenaudokite – naudokite tik baltąją poro šaknies dalį. Porus perpjaukite pusiau ir supjaustykite smulkiais pusžiedžiais.

Smulkiai supjaustykite svogūną. Nulupkite bulvę ir supjaustykite ją plonais griežinėliais. Paruoškite vištienos sultinį ir ypač smulkiai sutarkuokite šiek tiek muskato riešuto.

Gilesniame puode išlydykite sviestą ir apkepinkite jame supjaustytus porus ir svogūnus. Po to suberkite bulvių griežinėlius ir supilkite baltąjį sausą vyną. Kaskart pamaišant patroškinkite, kol vynas išgaruos. Po to įpilkite vištienos sultinį ir žiupsnį pipirų. Viską sumaišykite ir pavirkite apie 10 minučių.

Po to supilkite grietinėlę, vėl viską sumaišykite ir dar pavirkite apie 5 minutes (ant mažos kaitros, kad neišbėgtų).

Pabaigoje pagardinkite žiupsniu tarkuoto muskato. Jeigu trūksta, įdėkite daugiau druskos.

Išpilstę sriubą į lėkštes, kiekvieną porciją dar pagardinkite smulkiai supjaustytais laiškiniais česnakais. Skanaus.

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

hdlife.lt
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Porcijos: 4
Sudėtingumas :