Kuskusu ir grybais įdarytos saldžiosios paprikos

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
2400min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kuskusą suberkite į didelį dubenį, įpilkite 1 stiklinę verdančio vandens, pasūdykite ir dubenį uždenkite. Palikite kuskusą pastovėti 5 min., tada išmaišykite ir įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Palikite dar 5 min.

Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, tada juos perliekite šaltu vandeniu, juos nulupkite, minkštimą supjaustykite kubeliais.

Grybus išvalykite, smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite česnaką. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, 7 min. kepinkite grybus su smulkintu česnaku. Suberkite paprikų miltelius, masę apkepinkite dar 1 min. Įdėkite pomidorus, kepinkite 5 min. Tada nuimkite keptuvę nuo ugnies.

Sumaišykite grybus, pomidorus ir kuskusą, pasūdykite ir įberkite juodųjų pipirų. Smulkiai supjaustykite petražoles, atskirkite čiobrelio lapelius nuo šakelių ir taip pat įdėkite į dubenį.

Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir pertvarėles. Įdarą sudėkite į paprikų puseles, jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Stambia tarka sutarkuokite sūrį, užberkite jį ant įdarytų paprikų puselių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pipirus kepkite 30 min. kol suminkštės, o sūris ištirps.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

8 vnt. Saldžiosios paprikos
150 g Kuskusas
150 g Sūris
300 g Grybai
2 vnt. Pomidorai
2 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
5 šakelė Petražolės
5 šakelė Čiobreliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Alyvuogių aliejus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :