Kuskuso ir fetos salotos

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Daržoves ir žalumynus nuplaukite, nusausinkite. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite iš jos sultis. Česanko skilteles nuvalykite ir susmulkinkite.Nupilkite konservuotų avinžirnių skystį, supjaustykite svogūnų laiškus.

Suberkite į dubenį kuskusą, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite aitriųjų paprikų padažą, smulkintą česnaką, prieskonius ir druską. Viską išmaišykite ir užpilkite stikline verdančio vandens. Uždenkite ir palikite kruopas brinkti 5 – 7 min. Kai kruopos sugers visą vandenį, pamaišykite šakute ir palikite atvėsti.

Į didelį dubenį sudėkite vyšninius pomidorus ir agurkus. Susmulkinkite mėtas ir suberkite jas į dubenį kartu su avinžirniais, svogūnų laiškais ir citrinos žievele. Įpilkite pusę citrinos sulčių. Sudėkite atvėsusį kuskusą, likusį alyvuogių aliejų, likusias citrinos sultis, pasūdykite, išmaišykite.

Sutrupinkite fetos sūrį ir apibarstykite juo salotas. Prieš patiekiant papuoškite pipirnėmis ir alyvuogėmis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 stiklinė Kuskusas
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 šaukštelis Aitriųjų paprikų padažas
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Kalendros
2 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Druska
1 stiklinė Vanduo (karštas)
200 g Vyšniniai pomidoriukai
2 vnt. Agurkai
žiupsnelis Mėtos
žiupsnelis Svogūnų laiškai
1 vnt. Citrinos
425 g Konservuoti avinžirniai
125 g Fetos sūris
sauja Pipirnės
sauja Alyvuogės Kalamatos (be kauliukų)
Porcijos: 4
Sudėtingumas :