Kūmutės „Vinegretas“

 (20)
Nevartotinas pavadinimas, bet man jis skanus :) Gal kas pamenat? – panašią mišrainę dalindavo mokyklose ir darželiuose. Būtinai su juoda duona ir stiklinaite kefyro. Bobutė darydavo burokėlių mišrainę su grietine. O štai mano mėgstamiausias receptas- su nekeptu svogūnu ir raugintais (jokiu būdu ne marinuotais) agurkais.
© kumucia.com
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.5833 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atskirai išverdu burokus ir pupeles.

Burokus supjaustau smulkiais kubeliais ir suberiu į koštuvą, kad nusivarvėtų sultys. Ten pat suberiu kubeliais pjaustytus raugintus agurkus. Smulkiai sukapoju didesnį svogūną.

Visas daržoves sumaišau su trupučiu druskos ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Tiekiu su juoda duona/kefyru ar kaip garnyrą prie mėsos kepsnių.

Kūmutės virtuvė
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2-3 vnt. Burokėliai
200 g Pupelės
5-6 vnt. Rauginti agurkai
1 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
5-6 šaukštas Alyvuogių aliejus
Sudėtingumas :