Kulinarinė pamoka: viščiukas TABAKA

 (2)
Šio legendinio patiekalo pavadinimas kilo nuo keptuvės, kurioje paprastai gruzinai jį kepą. Gana gili keptuvė turi sunkų dangtį, kuris viščiuką prispaudžia, kad geriau iškeptų.
Viščiukas tabaka
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Gruzijos virtuvė
Įvertinimas:
2.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Viščiuką (iki 1 kg) gerai nuplaukite, apžiūrėkite ar nėra likusių plunksnų galiukų. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Viščiuką perpjaukite išilgai krūtinės ir išskleiskite. Gerai išmuškite ir atidėkite į šoną.

Pasiruoškite marinatą: aliejų sumaišykite su vynu, kalendromis, bazilikais, šalavijais, čiobreliais, sutraiškytomis (bet ne išspaustomis) česnako skiltelėmis, druska ir pipirais.

Viščiuką panardinkite į marinatą ir palikite pastovėti porai valandų.

Ant žemos ugnies kepkite įkaitintame aliejuje po 20 minučių iš abiejų pusių. Svarbiausia, viščiuką prispauskite arba sunkiu dangčiu, arba plačia lėkšte su vandens puodu ant viršaus.

Patiekite su keptomis daržovėmis ir grietinės padažu (grietinę sumaišykite su išspausta česnako skiltele ir žiupsneliu druskos).

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Viščiukas
100 ml Alyvuogių aliejus
200 ml Raudonas sausas vynas
4 skiltelė Česnakai
2 šaukštelis Kalendros
2 šaukštelis Bazilikai
1 šaukštelis Šalavijai
1 šaukštelis Čiobreliai
1 šaukštelis Druska
žiupsnelis Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :