Kūčia su graikiniais riešutais ir razinomis

Šiam patiekalui tiks ir miežinės, kvietinės, grikių kruopos ir netgi ryžiai.
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Kruopas nuplaukite ir išvirkite, kad būtų birios. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu ir permalkite mėsmale ar sugrūskite, kad atsirastų šiek tiek pieno.

Į aguonas supilkite skystą medų (jei jis kietas, indelį su medumi pakaitinkite šilto vandens vonelėje), suberkite mirkytas razinas bei smulkintus riešutus. Viską išmaišykite ir pasūdykite pagal skonį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 stiklinė Perlinės kruopos
1 stiklinė Aguonos
100 g Medus
30 g Graikiniai riešutai
50 g Razinos
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :