Kriaušių ir juodojo šokolado pyragas

© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į dubenį išsijoti miltus, dėti kiaušinio trynį, sutarkuoti sviestą, įpilti šaukštą vandens ir suberti du šaukštus cukraus, išminkyti iš visų produktų tešlą. Iškočioti ant miltais pabarstyto stalo ir iškloti ja apvalią kepimo skardą. Tešla išklotą dugną subadyti šakute, dėti 15 minučių į šaldytuvą, tuo tarpu sutarkuoti šokoladą, suberti ir paskirstyti ant tešlos dugno.

Kremui sumaišyti grietinėlę, kiaušinį ir kiaušinio trynį, vanilę ir šaukštą ar du cukraus, atidėti. Kriaušes nuplauti, nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nestoromis skiltelėmis.

Kriaušes išdėlioti ant šokoladu apibarstytos tešlos, užpilti paruoštą kremą ir kišti į iki 180 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol pyrago viršus gražiai paruduos. Pyragas labai skanus ir šiltas ir šaltas. Šis kvapnus ir nuostabaus skonio pyragas vilioja ne tik namiškius, bet ir kaimynus, draugus.

Dėkojame skaitytojai Ritai už receptą!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
175 g Miltai
100 g Sviestas
2 šaukštas Cukrus
1 vnt. Kiaušinio trynys
Kremui:
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Kiaušinio trynys
200 g Grietinėlė
žiupsnelis Vanilinis cukrus
Įdarui:
4 vnt. Kriaušės
100 g Juodasis šokoladas
2 šaukštas Cukrus
Porcijos: 10
Sudėtingumas :