Krevetėmis įdarytos cukinijos

Puikus vegetariškas patiekalas jūros gėrybių mėgėjams.
Cukinijos, įdarytos krevetėmis
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Česnaką nuvalyti, smulkiai supjaustyti. Sudėti į indą krevetes ir česnaką, užpilti alyvų aliejumi ir citrinos sultimis. Išmaišyti ir palikti 15 min.

Krevetes išimti ir pakepinti 1 šaukšte sviesto 3-4 minutes. Sudėti į indą.

Cukinijas nuplauti, supjaustyti išilgai, išskobti minkštimą, palikus apie 1 cm sieneles. Pradurti cukinijų puseles keliose vietose šakute. Pabarstyti druska ir pipirais.

Svogūną nuvalyti ir supjaustyti pusžiedžiais, cukinijos minkštimą smulkiai supjaustyti. Troškintuve pakaitinti sviestą ir pakepinti svogūnus 7 min. Sudėti cukinijos minkštimą ir pakepinti dar 6 min.
Pomidorus kryžmai įpjauti, minutei sudėti į verdantį vandenį, tuomet aplieti šaltu vandeniu, nulupti odelę, minkštimą supjaustyti ir pakepinti kartu su cukinija dar 5 min.

Į įdarą sudėti sūrį ir grietinėlę, užvirinti, nuimti nuo ugnies, sudėti krevetes, baziliką ir kalendrą. Pabarstyti druska ir pipirais. Farširuoti gauta mase cukinijos puseles. Sudėti jas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti 10 min.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 vnt. Cukinijos
300 g Krevetės
1 vnt. Raudonieji svogūnai
4 skiltelė Česnakai
4 vnt. Pomidorai
50 g Maskarponės sūris
70 vnt. Grietinė
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
3 šaukštelis Sviestas
40 ml Citrinų sultys
1 šakelė Kalendros
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
Porcijos: 6
Sudėtingumas :