Kotletai su grybais ir kepenėlėmis

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Batoną supjaustykite riekelėmis, nupjaustykite pluteles, riekeles supjaustykite 5 milimetrų aukščio ir pločio kubeliais. Sudėkite į lėkštę ir palikite, kad šiek tiek apdžiūtų.

Nuo kepenų nupjaustykite plėves, supjaustykite stambiais gabalais, sudėkite į šaltą vandenį, kai užvirs, pavirkite 30 – 35 min. ant nestiprios liepsnos. Paskui dar šiltas kepenis (kad jos neprarastų elastingumo) sumalkite mėsmale.

Kol virs kepenys, supjaustykite gabalėliais svogūnus ir grybus. Apkepkite juos 100 gramų sviesto.

Sumaišykite maltas kepenis su pakeptomis daržovėmis, įberkite druskos, pipirų. Sviestas įsigers į kepenis, jos bus labai sultingos. Iš kepenų masės suformuokite maždaug kiaušinio dydžio kotletus.

Veršieną supjaustykite gabalėliais ir tris kartus permalkite mėsmale. Įberkite druskos, pipirų, supilkite kiek pašildytą grietinėlę. Gerai išmaišykite rankomis. Kad mėsa neliptų prie rankų, rankas vis pašlapinkite. Grietinėlę pilkite po truputį. Turi būti tirštos piurė konsistencijos masė.

Mėsą reikia gerai išdaužyti. Sulipdykite mėsą į kamuolį ir iš visų jėgų meskite į lėkštę. Taip padarykite 7 – 10 kartų. Taip darome tam, kad mėsa prisisotintų deguonies.

Minkštą sviestą rankomis sulaužykite nedideliais gabalėliais. Į kiekvieną kepenų kotletą įspauskite po gabalėlį sviesto. Kepant dalis sviesto įsigers į kepenis, dalis ištirps ir pasidarys padažas. Be sviesto kepenys bus sausokos. Kepenų kotletus pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Iš gabalėlio faršo išplokite blynelį, uždėkite ant jo kepenų kotletą ir užspauskite kraštus. Suformuokite gražų kotletą (bus lengviau tai padaryti vis pamirkant rankas vandenyje). 15-ai minučių sudėkite kotletus į šaldytuvą.

Kol vės kotletai, išplakite kiaušinius su vos pašildyta grietinėle (2 kiaušiniams – 2 šaukštai grietinėlės). Ant stalo pasistatykite lėkštę su išplaktais kiaušiniais, lėkštę su miltais apvoliojimui ir apdžiūvusiais batono gabalėliais.

Kotletus apvoliokite miltuose, kad kepant neištekėtų sultys. Miltų nepadauginkite.

Tada merkite kotletą į kiaušinių masę, kad jis iš visų pusių būtų drėgnas.

Kotletą pamirkykite į išplaktus kiaušinius ir apvoliokite batono gabalėliuose. Gabalėliai turi padengti kotletą lygiu sluoksniu. Šiek tiek apkepkite kotletus, paskui sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 10 – 15 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Veršienos kumpis
500 g Veršienos kepenys
250 g Svogūnai
250 g Pievagrybiai
200 g Sviestas
1 vnt. Batonas
200 ml Grietinėlė (riebi)
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Miltai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :