Konservuotos pomidorų puselės





Gardumynas žiemai.
Pomidorai
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę.

Pagaminkite marinatą: suberkite į vandenį druską, cukrų, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, užvirinkite, paskui sumažinkite ugnį.

Kuo daugiau žalumynų, tuo skaniau, o būtini yra krapai ir petražolės. Jei norite, galite įdėti į stiklainius po lapelį peletrūno, baziliko, mėtos, melisos.

Į 0,5 litro arba 1 litro talpos stiklainius sudėkite po gabaliukais supjaustytą skiltelę česnako, riekelėmis supjaustytą galvutę svogūno, po šakelę petražolių, krapų, šiek tiek kitų žalumynų, po 2 – 3 kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelius.

Sudėkite pomidorų puseles į stiklainius, į kiekvieną stiklainį įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir acto (7 – 9 proc.), užpilkite marinato (iki dangtelio palikite 1 – 1,5 centimetro).

Pakaitinkite stiklainius 5 – 10 min. Užsukite dangtelius, apverskite, šiltai apklokite ir palaukite, kol atvės.


Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Dideli, mėsingi pomidorai
1 vnt. Svogūnai
3 skiltelė Česnakai
2 sauja Žalumynai
Aliejus
pagal skonį Actas
Marinatui:
1,5 l Vanduo
2 šaukštas Druska
6 šaukštas Cukrus
pagal skonį Gvazdikėliai
pagal skonį Juodieji pipirai
pagal skonį Kvepiantys pipirai