Koldūnai su uogų įdaru

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į platų dubenį įmuškite kiaušinius, juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, cukrų – lėtai maišykite. Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių.

Kai pasigaminote tešlą virtiniams ir palikote ją „pailsėti“, galite pasigaminti skanų įdarą.

Įdarui uogas nuplaukite, jeigu pasirinkote vyšnias, išimkite jų kauliukus. Tuomet uogas dėkite į puodą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir mėtos lapelius. Uogas pakaitinkite – jeigu norite, kad įdaras būtų tirštesnis, į uogas įberkite krakmolo.

Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, stikline išpjaustykite skritulius. Ant kiekvieno skrituliuko vidurio dėkite po šaukštą įdaro, gražiai užlankstykite kraštus ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite 10-15 min.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
3 stiklinė Miltai
100 ml Vanduo
2 vnt. Kiaušiniai
3 g Druska
10 g Cukrus
Įdarui:
450 g Uogos
30 g Cukrus
10 g Vanilinis cukrus
10 g Krakmolas
žiupsnelis Mėtos
Porcijos: 6
Sudėtingumas :