Kokosiniai „bučinukai“

Saldūs, gardūs, verti pasimėgavimo prie arbatos ar kavos. Už receptą dėkojame skaitytojai Jolantai.
Kokosiniai „bučinukai“
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų.

Toliau plakant po truputį suberkite visą cukrų, galiausiai įmaišykite trynius.

Į kiaušinių plakinį suberkite kokosų drožles, miltus, vanilinį cukrų. Atsargiai išmaišykite.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Arbatiniu šaukšteliu kabinkite paruoštos masės ir dėkite į kepimo skardą.

Jei masė šiek tiek kimba, šaukštelį galima kartas nuo karto pamirkyti į vandenį.

Tarp sausainukų nereikia palikti didelių tarpų, nes jie nei pučiasi, nei plečiasi.

Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių (kol lengvai rustelėja).

Iškepusius išimkite iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Kokoso drožlės
2 vnt. Kiaušiniai
120 vnt. Cukrus
1 šaukštas Miltai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
žiupsnelis Druska
Porcijos: 10
Sudėtingumas :