Klasikinis dešrainis „HOT DOG“

Bandelės su dešrelių įdaru atsirado Niujorke per beisbolo komandos „Giants“ varžybas. Netikėtai atšalęs oras nepelningai prekiavusį ledais Harry Stivensą privertė pasiūlyti žiūrovams ką nors karšto. Išradingas vyrukas pasirinko bandeles ir karštame vandenyje pašildytas dešreles, kurias reklamavo taip: „Pirkite karštutėlius taksus!“ Matyt, dešrelės vietiniu slengu buvo būtent taip vadinamos (dachshund). Kitą dieną viename dideliame laikraštyje pasirodė karikatūra su bandelėje tupinčiu taksu. Kadangi šuns pavadinimas karikatūristui buvo pernelyg sudėtingas, jis užrašė tiesiog „karštas šuo“. Karikatūra turėjo didžiulį pasisekimą – taip, kaip ir naujasis suvožtinis, iš karto taikliai pavadintas.
Dešrainis
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
20min
Recepto kilmė:
Amerikos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bandeles įpjaukite, apatinėmis pusėmis sudėkite ant kepimo skardos.

Svogūnus supjaustykite kuo plonesniais skridinėliais arba sukapokite.

Kiekvieną bandelės pagrindą aptepkite aitriųjų paprikų padažu ir uždėkite kelis svogūnų skridinėlius.

Dešreles perpjaukite išilgai ir uždėkite ant apatinių bandelių pusių neperpjautu šonu žemyn.

Gausiai užberkite tarkuotu sūriu ir kepkite 200°C karštumo orkaitėje 10 minučių arba kol ims lydytis sūris.

Paruoškite dideles popierines servetėles ir dešrainius tuojau pat patiekite.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

8 vnt. Pailgos bandelės
8 vnt. Pieniškos dešrelės
5 šaukštas Aitriųjų paprikų padažas
2 vnt. Svogūnai
100 g Fermentinis sūris
pagal skonį Agurkai
pagal skonį Pomidorai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :