Kitokia BALTA MIŠRAINĖ - persiška versija

 (8)
Baltą mišrainę sukūrė prancūzas virėjas 19 a. Mišrainę tuomet sudarė prabangi kurtinių, vėžių mėsa, kaparėliai, alyvuogės... Vėliau dalis ingredientų buvo pakeisti gerokai pigesniais ir mišrainė imta vadinti rusišku patiekalu. Tačiau ją jau buvo pamėgę ir persai. Irane baltą mišrainę taip pat galima rasti ant stalo per šventes.
Balta mišrainė persiškai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves ir morkas išvirkite neluptus. Atvėsinkite, nulupkite ir gana smulkiai supjaustykite.

Išvirkite kietai kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Smulkiai supjaustykite keptą vištieną, marinuotus agurkėlius.

Nusunkite kukurūzus.

Naudokite šviežius arba šaldytus žirnelius, juos atšildykite.

Viską suberkite į vieną dubenį, įdėkite majonezo, suberkite prieskonius, įpilkite aliejaus , citrinų sulčių ir išmaišykite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Kiaušiniai
4 vnt. Bulvės
450 g Vištiena (kepta)
2 vnt. Morkos
0,5 puodelis Žalieji žirneliai
0,5 puodelis Konservuoti kukurūzai
6 vnt. Marinuoti agurkai (maži)
5 šaukštas Majonezas
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Citrinų sultys
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Druska
Porcijos: 8
Sudėtingumas :