Kiniška kiauliena su svogūnais

© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Kinijos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Kiaulieną supjaustykite pailgais 3, 1 ir1 cm gabalėliais. Sumaišykite 3 šaukštus sojos padažo su cukrumi ir krakmolu, apliekite juo kiaulieną, išmaišykite. Palikite marinuotis 15 min.

Imbierą nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, paskui – šiaudeliais, galiausiai dar pasmulkinkite.

Susmulkinkite česnaką. Baltą svogūnų laiškų dalį supjaustykite mažais žiedeliais.

Svogūnų laiškus supjaustykite 3 cm ilgio šiaudeliais, juos įpjaukite išilgai.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite kiaulieną, kol paskrus, jei reikia įpilkite daugiau aliejaus. Sudėkite kiaulieną į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad nugertų riebalų perteklių.

Sausai išvalykite keptuvę, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite imbierą, česnaką ir baltąją svogūnų dalį, ant karštos ugnies maišydami pakepkite 30 s. Suberkite svogūnų laiškus, kiaulieną, įpilkite 0,5 stiklinės vandens ir pamaišydami kepkite 3 min. Apšlakstykite sezamų aliejumi ir patiekite su ryžiais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Kiaulienos sprandinė
1 sauja Svogūnų laiškai
2 šaukštas Imbiero šaknis
2 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Kukurūzų krakmolas
1/2 šaukštelis Rudasis cukrus
2 šaukštas Sojos padažas
pagal skonį Druska
2 šaukštas Sezamų aliejus
4 šaukštas Aliejus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :