Kietojo sūrio pyragas su svogūnų laiškais

Autorius: Olga Vitkauskienė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Puode ištirpinti sviestą. Kitame inde gerai išmaišyti miltus su druska, soda, grietine. Supilti nekarštą ištirpusį sviestą. Išdėti turinį ant lentelės bei gerai išminkyti. Uždengti tešlą servetėle ir pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.

Tuo metu smulkiai supjaustyti laiškinius svogūnus, apkepti juos keptuvėje. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuoti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Išimti iš šaldytuvo tešlą, ją padalinti į 2 dalis. Iškočioti 2 apskritimus. Ant pirmojo tešlos apskritimo dėti atšaldytus apkeptus svogūnus, ant jų užberti tarkuotą Džiugą, o ant viršaus užpilti su grietine išplaktą kiaušinį. Ant viršaus dėti antrąjį tešlos apskritimą, gražiai užspausti kraštelį. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti iki kol apskrus. Puošiame citrinos griežinėliu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
1 stiklinė Miltai
100 g Sviestas
2 šaukštas Grietinė
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Soda
Įdarui:
300 g Svogūnų laiškai
150 g Džiugo sūris
1 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Grietinė
šlakelis Aliejus
Papuošimui:
riekelė Citrinos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :