Kiaulienos išpjova, įdaryta saulėje džiovintais pomidorais

 (1)
Laimono Trioškos receptas.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nusiskutame bulves, jas dedame virti.

Imame išpjovą, įpjauname jos šoną ir vidinę dalį pabarstome druska ir pipirais. Supjaustome saulėje džiovintus pomidorus ir česnakus, visą tą masę sudedam į vidų, uždarę mėsą susegam krapštukais.

Išorinę dalį įtriname pipirais, druska, rozmarinu ir viską užpilame saulėje džiovintų pomidorų aliejumi; atidedame 5 min. į šalį.

Susipjaustome svogūno laiškus ir šviežią pomidorą.

Dedame mėsą į keptuvę ir kepame, pavartant apie 15 - 20 min.

Kol mėsa kepa pasidarome bulvių košę ir salotas (į salotas dedame truputį druskos, pipirų, įspaudžiame citrinos ir įpilame truputį alyvuogių aliejaus).

Mėsai baigiant kepti, į keptuvę sudedame supjaustytus svogūno laiškus, pomidorus ir truputį sviesto. Sušlapinę kepimo popierių, uždengiame ir ant silpnos ugnies patroškiname apie 10 min., paskui išimame kepsnį ir į keptuvę supilame grietinėlę.

Kepsnį patiekiame pjaustytą griežinėliais su bulvių koše, salotomis ir grietinėlės padažu.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą