Kiauliena su šveicarišku padažu

© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Austrijos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuo kiaulienos išpjovų nupjaustykite riebalus ir plėveles, supjaustykite 2 cm storumo riekelėmis, pasūdykite, apibarstykite pipirais. Iškepkite aliejuje iš abiejų pusių (mėsa turi būti iškepusi, bet ne per sausa).

Padažui svogūnus supjaustykite smulkiai ir su raudonėliais suberkite į nedidelį puodą, supilkite vyną ir actą. Užkaiskite ant vidutinio kaitrumo viryklės ir virkite, kol skysčio liks tik du šaukštai. Tada nukaiskite, o kai atvės, perkoškite.

Atsidėkite į šalį 2 šaukštus šalto sviesto.

Išplakite trynius iki vientisos masės, suberkite svogūnų padažą ir vėl išplakite iki vientisos masės. Įdėkite šaukštą šalto sviesto ir įstatykite puodą į indą su karštu vandeniu. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukaiskite, įdėkite kitą šaukštą šalto sviestą.

Likusį sviestą išlydykite ir pamažu supilkite į jį padažą (neskubėkite, antraip padažas bus labai skystas). Įberkite druskos, pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus, išmaišykite. Mėsą patiekite su šiuo padažu ir žaliomis daržovėmis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

800 g Kiaulienos išpjova
1 šaukštas Aliejus
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
Padažui:
60 ml Sausas baltasis vynas
60 ml Baltojo vyno actas
1 vnt. Svogūnai
žiupsnelis Raudonėliai
3 vnt. Kiaušinių tryniai
150 g Sviestas
žiupsnelis Žalumynai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :