Keptų paprikų ir pomidorų sriuba

Autorius: Inga Alenskaitė
Keptų paprikų ir pomidorų sriuba
© I.Alenskaitės nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įjungiame orkaitę iki 190 laipsnių. Didelę kepimo skardą ištepame aliejum.

Pomidorus padalijam į keturias dalis, pašalinam sėklas ir sultis. Paprikas perpjaunam pusiau, išskobiam vidurius ir supjaustom poros centimetrų storio juostelėm. Svogūną nulupam ir suraikom skiltelėm. Viską išdėliojam skardoj (pomidorus ir paprikas – žievelėm į apačią). Ten pat dedam ir neluptas česnako skilteles. Kišam orkaitėn ir kepam 45 minutes.

Kai daržovės iškepa, užkaičiam sultinį. Kol jis užvirs, česnako skiltelės pravės tiek, kad bus galima jas nulupt nerizikuojant nusidegint pirštų. Pomidorus, paprikas ir svogūną sudedam į verdantį sultinį, ten pat keliauja ir jau nuluptos česnako skiltelės, čili pipirai ir cukrus. Užverdam, sumažinam kaitrą ir leidžiam burbuliuot 10 min.

Tuomet sriubą sutrinam blenderiu ar dalimis koktelių plaktuve. Paragaujam, pagardinam druska ir pipirais, jei jų sultinyje būta per mažai. Patiekiam su skrebučiais. Skanaus.

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Pomidorai
2 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
1 vnt. Svogūnai
4 skiltelė Česnakai
Aliejus
700 ml Daržovių sultinys
žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai
1 šaukštelis Rudasis cukrus
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį druska
4 vnt. Batono skrebučiai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :