Keptų bulvinių blynų gėlytė

 (3)
Autorius: Silvi
Močiute vaikystėje kepdavo bulvinius blynus su pomidorais, kuriuos išsidžiovindavo ant krosnies. Ir pačius blynus krosnyje kepdavo. Be jokių lašinukų. Mes, vaikai juos valgėme kiauras dienas - jie skanūs ir šalti.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
4.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Svogūnus pakepti. Bulves sutarkuoti burokine tarka, įberti druskos, įmušti kiaušinius, išmaišyti, įpilti grietinėlę, suberti miltus ir džiovintus pomidorus, sudėti apkepintus svogūnus ir žoleles. Suformuoti blynus, apšlakstyti keliais aliejaus šaukšteliais. Kepti ant kepimo popieriaus iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

P.S. Bulves reikia tarkuoti paskutines, kai pasiruošti kiti ingridientai, nes jos ims juoduoti.

Keptų bulvinių blynų gėlytė
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kviečiame ir Jus dalyvauti lietuviškiausio patiekalo konkurse!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Bulvės didelės
2 vnt. Svogūnai
20 g Grietinėlė
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Miltai
pagal skonį Druska
pagal skonį Petražolės
žiupsnelis Krapai
žiupsnelis Svogūnų laiškai
1/2 šaukštelis Džiovinti pomidorai malti
1 šaukštelis Aliejus
Padažui:
Grietinė
Krapai
Svogūnų laiškai
pagal skonį Druska
Porcijos: 2
Sudėtingumas :