Keptos figos, įdarytos migdoliniu kremu

 (1)
Autorius: Vilius Tamošaitis
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad suminkštėtų. 

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių.

Figas nuplaukit ir nusausinkit rankšluosčiu. Figoms nupjaukite viršūnėles, nuo kotelio paliekant apie 0,5 cm. Neišmeskit. Raudoną vidų išskobkite skobtuku 2/3 viso turinio. 

Migdolų kremui į dubenį įdėkite sviestą, cukraus pudrą, maltus migdolus, 2 šaukštus miltų ir kiaušinį. Įlašinkite kelis lašus migdolų esencijos ir maišykite kol gausis vienalytė masė. Turi būti saldžiai skanu ir skaniai kvepėti migdolais. Nepersistenkite su migdolų esencija. 

Migdolų kremą reikia sudėti į figos vidų. Atsargiai, nesulaužant figų. Su mentele išlyginkite figų paviršių.

Figas sudėkite į kepimo indą. Šalia sudėkite kotelius.
Kepkite apie 5 minutes, kol gražiai parus. 

Abrikosų džemas:

Į atskirą indą dėkite abrikosų džemą ir įberkite žiupsnelį kardamono. Viską išmaišykite. Įberkite truputį šviežiai maltų pipirų. Išmaišykite. Kai jau bus labai skanu, patiekite, papuošdami čiobreliais.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

12 vnt. Figos
Migdolų kremui:
60 g Migdolai malti
60 g Cukraus pudra
60 g Sviestas
2 šaukštas Miltai
1 vnt. Kiaušiniai
1 šlakelis Migdolų esencija
Abrikosų džemui:
100 g Abrikosų džemas
žiupsnelis Kardamonas maltas
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :