Kepti sumuštiniai su mocarela ir pomidorų padažu



Idėja savaitgalio pusryčiams.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paruoškite padažą: keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną bei česnaką ir pakepinkite 30-60 sek.

Į šią keptuvę sudėkite pomidorus, raudonėlius ir vyną. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 15-20 min. Leiskite truputį atvėsti.

Pomidorų masę sudėkite į mikserį, įberkite druskos ir pipirų. Paplakite, kad gautumėte padažą su gabalėliais. Suberkite baziliko lapelius.

Duonos riekeles apipjaukite taip, kad gautumėte už mocarelos riekeles truputį didesnius apskritimus. Vieną riekelės pusę padažykite į pieną, ant sausosios pusės dėkite mocarelos riekelę ir keletą baziliko lapelių. Pabarstykite druska ir pipirais. Uždenkite kita duonos riekele (pamirkyta puse į viršų). Truputį paspauskite.

Plaktus kiaušinius pagardinkite druska ir pipirais ir šiuo mišiniu patepkite sumuštinius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo nepagailėkite) ir apkepkite sumuštinius iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Nusausinkite sudėję ant popierinio rankšluosčio.

Patiekite su pomidorų padažu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Balta duona (riekelėmis)
125 ml Pienas
250 g Mocarelos sūris
vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Bazilikai
6 šaukštas Aliejus
Padažui:
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
0,5 vnt. Svogūnai
1 vnt. Česnakai
450 g Pomidorai
žiupsnelis Raudonėliai
125 ml Baltas sausas vynas
žiupsnelis Bazilikai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :