Kepti obuoliai su slyvų ir riešutų įdaru

Kepti obuoliai su slyvomis
Kepti obuoliai su slyvomis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Slyvas užpilkite brendžiu ir palikite mirkti per naktį. Nusunkite ir supjaustykite mažais gabaliukais.

Riešutus susmulkinkite.

Nupjaukite nuplautų didelių obuolių viršunėles su koteliais.

Atsargiai išpjaukite ir išskobkite viduriuką su sėklomis.

Riešutus, išmirkytas slyvas sumaišykite su ruduoju cukrumi ir sviestu.

Įdarą dėkite į obuolio vidurį ir uždenkite nupjauta viršūnėle.

Obuolio žievelę retai subadykite šakute, kad nesprogtų.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Obuoliai
4 šaukštas Džiovintos slyvos
3 šaukštas Graikiniai riešutai
100 ml Brendis
1 šaukštas Rudasis cukrus
2 šaukštas Sviestas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :