Keptas ryžiais įdarytas triušis

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Triušis nuplaunamas, nusausinamas, nupjaunama priekinė dalis (mentės ir sprandas). Mėsa palyginama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, ir pridedama paruošto įdaro. Papilvė užsiuvama. Nugara ir šlaunelės prismaigstomos lašinukų, dedama į keptuvą (nugara į viršų) ir kepama krosnyje ar orkaitėje, dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis. Jeigu jų mažai, įpilama kiek sultinio,

Įdarui triušio mentės išverdamos, mėsa nuimama nuo kaulų ir sumalama. Į birią ryžių košę sudedami smulkiai supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, prieskoniai, druska, kiaušinis, viskas gerai išmaišoma ir sudedama malta mėsa.

Iškepęs kepsnys supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas perkoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai patiekiama bruknių košė, pomidorai, šviežių vaisių salotos ar kiti švelnesni priedai, tinkantys prie baltos mėsos.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Triušiui:
1 vnt. Nedidelis triušis
20 g Sviestas
100 g Lašinukai
pagal skonį Druska
pagal skonį Prieskoniai
Įdarui:
1/2 stiklinė Virti ryžiai
1 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Svogūnai
20 g Sviestas
pagal skonį Prieskoniai
pagal skonį Druska
Sudėtingumas :