Keptas kalakutas

 (2)
Kepant kalakutą derėtų nepamiršti kelių taisyklių. Jei kalakutą prikimšime žalio įdaro, tai neiškeps nei kalakutas nei įdaras. Šiam paukščiui įdaryti tinka tik tai, kas jau paruošta.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
3min
Įvertinimas:
3.1429 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Be to, įdaro negali būti per daug, nes būtina, kad kepamo paukščio viduje cirkuliuotų oras. Tad, norėdami apskaičiuoti įdaro kiekį paruoškite jo po 1 stiklinę kiekvienam kalakuto masės kilogramui.

Įdarui labai tinka konservuoti kaštainiai, sumaišyti su ryžiais, razinomis, persikais, bruknėmis ar spanguolėmis, įvairiais džiovintais vaisiais, džiūvėsėliais. Kepant šį „didžiapaukštį“ šeimininkei reikės nemažų pastangų, nes jį reikės nuolat laistyti. Turint galvoje, kad kalakutas kepa pusę dienos, tai tikras didvyriškumas.

Kalakutą (apie 4-5 kg) pamerkite į marinatą, kad apsemtų, ir laikykite apie 12 val. vėsioje patalpoje. Po to išimkite iš marinato, įtrinkite prieskoniais ir įvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 250 °C.

Įvyniotą kalakutą įdėkite į skardą krūtinėle į viršų, įpilkite 1 litrą vandens. Sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite 2 val. Po to foliją viršuje perkirpkite, atlenkite ir dar kepkite apie 1 val., kol paukštis gražiai apskrus.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Kalakutas
Marinatui:
5 l Vanduo
200 g Druska
50 g Cukrus
15 g Citrinos rūgštis
šaukštelis Juodieji pipirai
5 skiltelė Česnakai
pagal skonį Prieskoninės žolelės
2 vnt. Citrinos
Sudėtingumas :