Kepta žuvis su žolelėmis ir mandarinais



Netikėtas mandarinų ir žuvies derinys jus maloniai nustebins.
Žuvis
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
35min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Upėtakius nuvalykite, išdarinėkite. Mandarinus nuplaukite ir supjaustykite 3-4 milimetrų storio griežinėliais. Česnakų skilteles nulupkite ir susmulkinkite.

Upėtakius paskaninkite druska ir pipirais, į kiekvieno jų vidų įdėkite ketvirtadalį prieskoninių žolių ir po vieną susmulkintą česnako skiltelę, prieskonius įtrinkite.

Baltąją porų kotų dalį atsargiai įpjaukite, tačiau ne iki galo, juos nuplaukite. Tuomet porus maždaug minutę apvirkite verdančiame vandenyje, pasistenkite, kad poro stiebo sluoksniai neišsiskirtų.
Apvirtus porus atsargiai ištraukite iš vandens.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite apvirtus porų stiebus, apšlakstykite tirpintu sviestu, pagardinkite druska. Ant porų klokite žuvis, ant upėtakių sudėkite mandarinų griežinėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais. Žuvis kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Upėtakiai
žiupsnelis Krapai
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Čiobreliai
2 vnt. Mandarinai
2 vnt. Porai
4 skiltelė Česnakai
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
50 g Sviestas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :