Kepta višta su česnaku ir rozmarinais

Šitos gardžiai kvepiančios vištos gabalėliui nepajėgsite atsispirti.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

2. Nuplaukite ir nusausinkite vištą. Nutarkuokite citrinos žievelę. Citriną perpjaukite į keturias dalis, atsidėkite. Rankiniu mikseriu išplakite sviestą, citrinos žievelę, spaustą česnaką ir rozmarinus.

3. Padarykite įpjovą tarp odos ir vištos krūtinėlės bei ties šlaunelėmis ir sparneliais. Į „kišenėles“ prigrūskite ¾ sviesto ir rozmarinų masės. Likusia mase ištrinkite vištos vidų.

4. Vištos vidų pagardinkite druska, pipirais ir aitriųjų pipirų milteliais. Įkiškite citrinos ir česnako skilteles bei kelias rozmarinų šakeles. Siūlu suriškite vištos šlauneles ir sparnelius.

5. Vištą dėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 50 min. Nuriškite siūlus, išimkite įdarą, supjaustykite ir patiekite.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Višta
200 g Sviestas
1 vnt. Citrina
9 skiltelė Česnakas
sauja Švieži rozmarinai
pagal skonį Druska
pagal skonį Malti juodieji pipirai
1 šaukštelis Čili pipirai malti
Sudėtingumas :