Keksiukai su rabarbarais

 (3)
Autorius: Renata Ničajienė
Jau kelis kartus šį pavasarį kepiau nuostabius grietinėlės skonio keksiukus su rabarbarais ir trupinių kepure. Po pirmojo kepimo net neapsižiūrėjau, kaip neliko ką fotografuoti, po kelių dienų kepiau dar kartą. Jie nuostabiai skanūs ir labai tinkantys vasaros pradžiai atšvęsti.
© sezoninevirtuve.lt
Pagaminamas per:
45min
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausiai, prieš gerą pusvalandį iki kepimo, rabarbarus nulupau ir smulkiai supjausčiusi užpyliau cukrumi, kad išsiskirtų sultys.

Tada iš cukraus, miltų, avižų ir sviesto rankomis minkydama pagaminau saldžius trupinius.

Keksiukai su rabarbarais
© sezoninevirtuve.lt

Kai rabarbarai paleido sultis į juos supyliau grietinėlę, aliejų, įmušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau šakute.

Atskirame inde išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

Miltų mišinį supyliau į skystąją dalį ir lengvai užmaišiau tirštą tešlą.

Tešlą sukrėčiau į popierines keksiukų formas, jų viršų apibarsčiau pagamintais trupiniais ir kepiau apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje.

Keksiukai su rabarbarais
© sezoninevirtuve.lt

Keksiukus aušinau ant grotelių. Vos spėjo praaušti, iškart ir buvo suvalgyti.

Skanių keksiukų su rabarbarais!

www.sezoninevirtuve.lt
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Keksiukams:
175 g Rabarbarai
175 g Cukrus
2 šaukštas Aliejus
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
125 ml Grietinėlė riebi
200 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Trupiniai:
50 g Rudasis cukrus
50 g Kvietiniai miltai
25 g Avižiniai dribsniai
50 g Sviestas
1 šaukštelis Cinamonas
Porcijos: 12
Sudėtingumas :