Keksas su kumpiu ir figomis

 (4)
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.

Jautienos kumpį supjaustykite plonais šiaudeliais, apkepkite keptuvėje, kol gabalėliai pasidarys traškūs. Apibarstykite pipirais.

Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, kol masė taps dvigubai didesnė. Toliau plakdami supilkite žemės riešutų aliejų ir alų, Suberkite persijotus miltus, mieles, tada sudėkite jautienos šiaudelius, smulkiai supjaustytas figas, smulkintus svogūnų laiškus. Išmaišykite.

Supilkite tešlą į sviestu išteptą stačiakampę formą. Kepkite orkaitėje 50 min. Keksas turi būti gelsvai auksinės spalvos. Palikite 10 min. pravėsti, paskui išimkite iš kepimo formos.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Kvietiniai miltai
25 g Grikių miltai
120 g Džiovintos figos
70 g Jautienos kumpis
3 vnt. Kiaušiniai
6 šaukštas Šviesus alus
4 šaukštas Žemės riešutų aliejus
2 šakelė Svogūnų laiškai
1 pakelis Kepimo milteliai
1/2 šaukštelis Cukraus pudra
1/4 šaukštelis Druska
1/2 šaukštelis Juodieji malti pipirai
1 gabaliukas Sviestas
Porcijos: 6