Kaziuko mugės BARANKOS

Riestainiai su sezamų sėklomis
Riestainiai su sezamų sėklomis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.

Įpilkite sumaišytą aliejų ir neilgai plaktą kiaušinį. Gerai išmaišykite.

Į tešlą po truputį pilkite šilto vandens (jis turėtų būti ne vėsesnis kaip 40 laipsnių), vanilės ekstraktą ir minkykite.

Tešla neturi būti per skysta. Jei stipriai limpa, įberkite dar miltų.

Minkykite, kol taps švelni, šiek tiek žvilgi ir elastinga.

Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, aptepkite jį šlakeliu aliejaus ir palikite dubenyje apdengtą rankšluosčiu porai valandų.

Iškilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite ir formuokite riestainius.

Didžiausiame puode užvirkite vandens ir į verdantį vandenį dėkite po kelis riestainius. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau riestainių tilps vienu kartu, tačiau jų neturėtų būti daugiau nei keturi. Riestainius apvirkite po porą minučių.

Apvirtus riestainius dėkite ant rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.

Aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis.

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiškite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 20 minučių.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Miltai
1 pakelis Sausos mielės
1 šaukštelis Druska
2 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Aliejus
1 vnt. Kiaušiniai
0,5 šaukštelis Vanilės ekstraktas
120 ml Vanduo
3 šaukštas Sezamo sėklos
Aptepimui
1 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :