Kavos pyragas su karameliniu sirupu



Tolimas Tiramissu giminaitis.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paimkite pudingo formą plonomis metalinėmis sienelėmis. Ištieskite ją dviem sluoksniais plėvelės ir atšaldykite šaldytuve. Perskroskite vanilės ankštis. Puode sumaišykite abiejų rūšių grietinėlę, suberkite sėkleles iš vanilės ankščių, ankštis, užvirinkite ir nukaiskite nuo viryklės.

Trynius išplakite su cukrumi, palengva supikite karštą grietinėlę su vanile. Supilkite masę į puodą, virkite, kol sutirštės, tik žiūrėkite, kad neužvirtų. Paskui perkoškite per sietelį, padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį suberkite tirpią kavą ir prieskonius, maišykite, kol ištirps kava. Uždenkite indą plėvele, pastatykite į šaldytuvą.

Pasigaminkite kavos ledus: grietinėlės masę padėkite į šaldiklį, kas valandą išimkite ir išplakite, kad masė būtų vientisa, kaip ledų. Sudėkite kavos ledus į formą, paskleiskite ant dugno ir padenkite kraštus. Viduryje padarykite įdubą.

Iš antros pusės masės pagaminkite grietinėlės ledus, į juos suberkite sutrupintus sausainius, išmaišykite masę į pyrago vidurį. Uždenkite formą su pyragu plėvele ir 6-ioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.

Sirupui pavirkite cukrų su 1/4 stiklinės vandens. turi išeiti tirštas gintaro spalvos sirupas. Įpilkite į jį 3 šaukštus konjako ir 3 šaukštus vandens (atsargiai masė ima spragsėti), kaitinkite ir maišykite, kol masė taps vientisa, paskui palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Patiekite su kavos pyragu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

800 ml Grietinėlė 20 proc. rieb.
800 Grietinėlė 35 proc.
2 vnt. Vanilės ankštis
14 vnt. Kiaušinių tryniai
210 g Cukrus
10 šaukštelis Tirpi kava
1 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Muskato riešutai
32 vnt. Sausainiai Damų piršteliai
Sirupui:
1 stiklinė Cukrus
5 šaukštas Konjakas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :