Kavos ir graikinių riešutų tortas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Dubenyje ištrinkite sviestą ir cukraus pudrą iki šviesios, vientisos masės.

Į šią masę po vieną įmuškite kaušinius, kas kartą išmaišydami masę iki vientisumo.

Supilkite į tešlą kavą, kruopščiai išmaišykite, galiausiai suberkite miltus ir smulkintus riešutus ir vėl išmaišykite.

Ištepkite dvi 20 cm skersmens kepimo formas sviestu, į jas padalinkite tešlą.

Kepkite 25 – 30 min. arba tol, kol įbedus pagaliuką ar degtuką, prie jo nebelips tešlą, o pyragų paviršius bus rusvai gelsvas. Tada ištraukite kepinius iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Sviestiniam kremui išplakite sviestą ir cukraus pudrą iki vientisos masės, tada supilkite ekspresą, išmaišykite.

Aptepkite kremu kiekvienos torto dalies paviršių, sudėkite jas viena ant kitos.

Tortą papuoškite graikiniais riešutais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
225 g Sviestas
225 g Cukraus pudra
4 vnt. Kiaušiniai
50 ml Kava (labai stipri)
225 g Miltai
75 g Graikiniai riešutai
Kremui ir papuošimui:
125 g Sviestas
200 g Cukraus pudra
50 ml Kava (labai stipri)
12 vnt. Graikiniai riešutai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :