Karamelinis pyragas su bruknių uogiene

Karamelinis pyragas su bruknių uogiene
Karamelinis pyragas su bruknių uogiene
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
1.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Suminkykite miltus, kepimo miltelius, sviestą ir druską, kad pasidarytų trupininga masė.

Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir kiaušinio trynį.

Išlipdykite tešla 24 cm skersmens pateptos pyrago formos dugną ir kraštus.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Karamelei puodelyje sumaišykite grietinėlę, cukrų bei rudąjį cukrų ir sirupą.

Virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, nukaiskite ir įmaišykite sviestą bei vanilinį cukrų.

Palikite ataušti.

Bruknių uogiene aptepkite iškeptą ir ataušusį paplotį.

Išplakite grietinėlę, pagardinkite cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.

Užtepkite maišinį ant bruknių uogienės.

Paskui užpilkite ataušusią karamelę.

Papuoškite bruknėmis ir patiekite atvėsintą.

Žurnalas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Papločiui
2,5 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
150 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Cukrus
1 vnt. Kiaušinio trynys
žiupsnelis Druska
Įdarui
1 stiklinė Bruknių uogienė
100 ml Grietinėlė
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Cinamonas
Karamelei
0,5 stiklinė Grietinėlė
3 šaukštas Cukrus
4 šaukštas Rudasis cukrus
1 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Sirupas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
Porcijos: 10
Sudėtingumas :