KALĖDOMS: tobulas varškės ir aguonų pyragas

 (5)
Už receptą dėkojame skaitytojai Ramunei.
Kalėdinis varškės ir aguonų pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
3.2778 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi. Supilkite kepimo miltelius, jogurtą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Berkite miltų tiek, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo.

Trečdalį tešlos atskirkite, įmaišykite kakavą ir dar įberkite miltų. Tešla turi gautis gana kieta.

Varškės įdarui sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.

Kepimo skardą ištepti sviestu.

Supilkite visą šviesią tešlą.

Supilkite pusę varškės masės.

Iš tamsios tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite ant viršaus.

Supilkite likusią varškės masę neskubant, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų.

Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis.

Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min. Skanaus!!!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
180 g Sviestas
200 g Cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
150 g Jogurtas
1 šaukštelis Kepimo milteliai
4 šaukštas Miltai
1 šaukštas Kakava
Varškės įdarui
500 g Varškė
3 vnt. Kiaušiniai
200 g Cukrus
2 šaukštas Citrinų sultys
2 šaukštas Krakmolas
150 g Aguonos
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
Viršui
2 sauja Migdolų drožlės
Porcijos: 12
Sudėtingumas :