KALĖDOMS: šaltiena su daržovėmis ir spanguolėmis

Šaltiena su daržovėmis ir spanguolėmis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
150min
Įvertinimas:
4.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Triušieną ir vištieną (būtinai su kaulais, bet be odos) sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įmeskite lauro lapus, suberkite druską, pipirus ir kadagio uogą. Įmeskite nuluptą, bet nesupjaustytą svogūną.

Virkite vis pamaišant ir nugraibant putas tol, kol atsiskirs mėsa nuo kaulų (apie 2 valandas).

Sultinį nukoškite.

Morkas ir salierų stiebus gana smulkiai supjaustykite. Suberkite į sultinį ir virkite apie 15 minučių.

Kol daržovės verda, Mėsą atskirkite nuo kaulų, supjaustykite. Mėsą be kaulų ir prieskonių (lauro lapų, kadagio uogų ir pipirų) sudėkite atgal į puodą.

Į pravėsusį sultinį su mėsa ir daržovėmis supilkite ir išmaišykite ištirpintą želatiną.

Į formą kurioje stings šaltiena suberkite nuplautas spanguoles. Užpilkite sultiniu su mėsa ir daržovėmis ir pastatykite stingti į šaldytuvą.

Sustingus (tam prireiks visos dienos) šaltieną atsargiai išverskite ant lėkštės.

Patiekite su krienų ir majonezo padažu (lygiomis dalimis sumaišykite krienus ir majonezą).

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Triušiena
0,5 vnt. Višta
3 vnt. Lauro lapai
4 vnt. Kvapieji pipirai
4 vnt. Kadagių uogos
1 šaukštelis Druska
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštelis Želatina
2 vnt. Salierų stiebai
2 vnt. Morkos
4 šaukštas Spanguolės
Porcijos: 10
Sudėtingumas :