Kalėdinis Drezdeno meduolis

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Vokietijos virtuvė
Įvertinimas:
4.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Cukatos smulkiai supjaustomos, migdolai sumalami, citrinos žievelė nutarkuojama. Visi reikalingi produktai paruošiami iš vakaro ir laikomi šiltoje vietoje.

Kitą dieną persijojami miltai, šiltame piene išleidžiamos mielės. Paruošiamas įmaišalas.

Kiti produktai sumaišomi su miltais ir likusiu pienu, o paskui - su įmaišalu. Tešla minkoma tol, kol nustoja lipusi prie rankų.

Kad neištekėtų riebalai, jos nereikia laikyti arti šilumos šaltinio. Paruošta tešla bent 2 valandas palaikoma, kad pakiltų. Paskui ji perminkoma ir suvoliojama į ilgą ritinį.

Išilgai meduolio įspaudžiamas 1 centimetro gylio lovio formos griovelis. Siauresnis jo kraštas užlenkiamas ant platesniojo.

Meduolis kepamas karštoje orkaitėje valandą. Paskui jis aptepamas sviestu ir apliejami cukraus glajumi, dar kartą aptepamas sviestu ir apibarstomas miltiniu cukrumi.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
500 g Miltai
25 g Aliejus
225 g Sviestas
200 g Razinos
50 g Migdolai
25 g Cukatos
1 vnt. Citrinos žievelė
80 g Cukrus
375 ml Pienas
35 g Mielės
5 g Druska
žiupsnelis Muskato riešutai
Aptepui:
100 g Sviestas
30 g Cukrus
30 g Cukraus pudra
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
Porcijos: 8
Sudėtingumas :