Kalėdinis aguoninis vyniotinis

Puikus gardėsis šventėms.
Aguonų vyniotinis
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ištirpinkite mieles 0,25 stiklinės šilto pieno ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Persijokite miltus, viduryje padarykite duobutę ir supilkite mieles. Supilkite likusį pieną, suberkite cukrų, sudėkite trynius, citrinos žievelę, 4 šaukštus lydyto sviesto ir druskos. Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje patalpoje pastovėti 1 – 1,5 valandos.

Aguonas užpilkite pienu, įberkite šaukštą cukraus ir ant nekaitrios orkaitės virinkite 10 min.

Nupilkite pieną. Aguonas sumaišykite su tarkuota citrinos žievele, razinomis, likusiu cukrumi ir cinamonu.

Grietinėlę sumaišykite su medumi, supilkite į aguonų masę ir išmaišykite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
3 stiklinė Miltai
0,75 stiklinė Pienas
1/4 stiklinė Cukrus
6 šaukštas Sviestas
6 šaukštelis Mielės
2 vnt. Kiaušinių tryniai
1 šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
žiupsnelis Druska
Įdarui:
2 stiklinė Aguonos
2,5 stiklinė Pienas
1/2 stiklinė Grietinėlė
1/2 stiklinė Cukrus
4 šaukštas Medus
3 šaukštas Razinos
1 šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
1/2 šaukštelis Cinamonas
Porcijos: 20
Sudėtingumas :