Kalakuto krūtinėlė su medaus glajumi ir petražolių tyre

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių dešimt minučių prieš kepdami.

Kalakutienos filė supjaustykite į 4 dalis. Kiekvieną dalį tris kartus įstrižai įpjaukite, įdėkite į kepimo skardą.

Pakaitinkite ingredientus glajui ir užpilkite ant kalakutienos mėsytę glajumi.

Tuo metu supjaustykite bulves ir pastarnokus nedideliais gabalėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių. Nusausinkite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Supilkite pieną ar jogurtą. Gerai sumaišykite šakute, kol gausite kreminę masę, tuomet įberkite petražoles.

Sudėkite tyrę į keturias pašildytas lėkštes ir ant viršaus padėkite kalakuto filė. Papuoškite petražolėmis ir apelsino skiltelėmis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Kalakutienos krūtinėlės filė
Glajui:
1 šaukštas Medus
1 šaukštas Garstyčios
2 šaukštas Tarkuota apelsino žievelė
3 šaukštas Apelsinų sultys
2 šaukštas Imbieras maltas
Petražolių tyrei:
450 g Bulvės
350 g Pastarnokai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
2 šaukštas Pienas
sauja Petražolės
Papuošimui:
4 šakelė Petražolės
1 vnt. Apelsinai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :