Kalakuto filė su grybais ir sūriu

Keturios porcijos. Paruošimui prireiks maždaug valandos.
Kalakutiena
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Supjaustykite kalakuto filė į keturias dalis, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių, kol ji gražiai apskrus.

Pasiruoškite padažą. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, jame išmaišykite miltus. Supilkite vyną, sultinį ir grietinėlę. Virkite padažą vandens vonelėje 10-15 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir maišydami supilkite išplaktus trynius bei citrinų sultis.

Kalakutieną išdėliokite kepimo formoje. Ant jos sudėkite kubeliais supjaustytus pievagrybius. Viską užpilkite padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Uždenkite patiekalą aliuminio folija. Kepkite 180 laipsnių karščio temperatūroje penkiolika minučių, tada nuimkite foliją ir dar pakepkite dešimt minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Kalakutienos filė
300 g Pievagrybiai
100 g Sūris neriebus
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 šaukštas Miltai
1 šaukštas Sviestas
50 ml Sultinys
100 ml Grietinėlė
100 ml Baltas sausas vynas
2 vnt. Kiaušinių tryniai
2 šaukštas Citrinų sultys
Porcijos: 2
Sudėtingumas :