Kalakutienos sriuba

 (1)
Puikus ir sveikas pasirinkimas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kalakutienos blauzdeles nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite 3 l šalto vandens ir išvirkite sultinį. Išvirusią kalakutieną išgriebkite, sultinį perkoškite ir vėl užkaiskite.

Žirnius perplaukite, suberkite į sultinį ir virkite maždaug 25 min.
Morką, saliero šaknį ir svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame maišydami apkepkite daržoves, kol jos įgaus auksinį atspalvį.

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis, tuomet supjaustykite jas stambiais griežinėliais. Bulves ir cukiniją sudėkite į sultinį su žirniais.

Savojos kopūstą supjaustykite šiaudeliais, baltąją poro dalį – žiedais. Sudėkite šias daržoves į sultinį.

Tuomet sudėkite į sultinį ir kepintas daržoves.
Nuo išvirusių kalakutienos blauzdelių nulupkite odą, nuimkite mėsą ir supjaustykite ją nedideliais gabaliukais.

Pomidorą taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais ir kartu su kalakutienos gabaliukais sudėkite į sriubą. Kai sriuba vėl užvirs, suberkite prieskonius – šalaviją ir pipirus, jei reikia - pasūdykite.

Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Kalakutienos blauzdelės
100 g Žirniai (džiovinti)
2 vnt. Bulvės
300 g Savojos kopūstai
1 vnt. Cukinijos
1 vnt. Morkos
200 g Salierų šakniavaisiai
1 vnt. Svogūnai
150 g Porai (baltoji dalis)
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 žiupsnelis Šalavijai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :