Kaip namuose pagaminti pomidorų padažą

 (3)
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pomidorams nulupkite žieveles (nuplikykite karštu vandeniu - lupti bus lengviau) ir smulkiai supjaustykite.

Įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies plačioje keptuvėje.

Sudėkite svogūnus ir kepkite apie 3 minutes, retkarčiais juos pamaišydami, kol svogūnai pasidarys permatomi.

Sudėkite česnakus ir nuolat maišydami pakepkite dar apie minutę.

Sudėkite pomidorus, actą, druską, juoduosius, kvapniuosius ir Kajeno pipirus bei imbierą ir kepkite, kol pomidorų gabaliukai susmegs (apie 20 minučių).

Sutrinkite viską trintuvu iki vienalytės masės ir pertrinkite ją per tankų sietelį.

Įmaišykite rudąjį cukrų ir melasą, grąžinkite tyrę ant ugnies ir dažnai pamaišydami virkite ant vidutinės ugnies apie 15-30 papildomų minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

Leiskite pomidorų padažui atvėsti iki kambario temperatūros, kad jis dar šiek tiek sutirštėtų, tada supilstykite į stiklainius su stipriai užsukamais dangteliais.

Šaldytuve galėsite laikyti jį iki 2 savaičių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 šaukštas Alyvuogių aliejus
3 skiltelė Česnakai
0,5 vnt. Svogūnai
2 kg Pomidorai
0,5 puodelis Baltojo vyno actas
2 šaukštelis Druska
1,5 šaukštelis Juodieji pipirai
žiupsnelis Kvapieji pipirai
žiupsnelis Kajeno pipirai
žiupsnelis Džiovinto imbiero milteliai
0,5 puodelis Rudasis cukrus
1 šaukštelis Melasa
Porcijos: 20
Sudėtingumas :