Kaip namuose išsikepti tobulų gruzdintų bulvyčių

 (8)
Jei turite silpnybę greitojo maisto restoranuose parduodamoms gruzdintoms bulvytėms, šis receptas kaip tik jums. Bulvytės bus tokios pat traškios, bet kur kas sveikesnės.
Gruzdintos bulvytės
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
4.6667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Supjaustykite bulves ilgomis plonomis lazdelėmis, kurių storis būtų 0,3 cm.

Į dubenį šalto vandens, kuriame tilptų visos bulvės, įmaišykite kukurūzų sirupą. Sudėkite bulves į vandenį ir 30 minučių palikite šaldytuve.

Po pusvalandžio išimkite bulves iš šaldytuvo ir popieriniu rankšluosčiu nusausinkite nuo bulvių drėgmės perteklių.

Įkaitinkite keptuvėje žemės riešutų aliejų sumaišytą su saulėgrąžų aliejumi ir atsargiai mažomis porcijomis sudėkite bulves, kad neperpildytumėte keptuvės. (Aliejus turėtų semti bulves.) Kepkite ant nedidelės ugnies bulves apie 2 minutes arba tol, kol jos pasidarys švelniai gelsvai rudos.

Išimkite bulves iš keptuvės ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriniu rankšluosčiu. 10-15 minučių įdėkite skardą į šaldytuvą, kad bulvės atvėstų. 

Į aliejų keptuvėje sudėkite taukus. Padidinkite šiek tiek liepsną.

Sudėkite bulves atgal į keptuvę porcijomis ir 5-6 minutes leiskite joms kepti (arba kol jos pasidarys geltonai rudos).

Nuvarvinkite aliejų ir pagardinkite bulves jūros druska. Patiekite ir mėgaukitės!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Bulvės
3 šaukštas Kukurūzų sirupas
100 ml Žemės riešutų aliejus
200 ml Saulėgrąžų aliejus
3 šaukštas Taukai
pagal skonį Druska
Porcijos: 2
Sudėtingumas :