Kaimiškos mielinės spurgos su obuoliene - skaniau jau nebūna

 (3)
Kaimiškos mielinės spurgos su obuoliene
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
4.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš mielių, pieno, trečdalio miltų ir pusės kiekio cukraus užminkykite raugą ir jį palikite šiltoje patalpoje porai valandų, kad pakiltų.

Kiaušinius išsukite su likusiu cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Pakaitinkite iki 50 laipsnių (masė turi tapti šilta, bet ne karšta).

Kiaušinių plakinį sumaišykite su likusiais miltais, suberkite mirkytas razinas, supilkite pieno ir mielių mišinį.

Tešlą gerai išminkykite ir palikite šiltoje patalpoje dar porai valandų.

Paruoštą tešlą suskirstykite į pusės kumščio gabaliukus ir truputį juos suplokite.

Į kiekvieno gabaliuko vidų įdėkite obuolienės, kraštus gerai užspauskite.

Palikite dar 10 minučių, kad pakiltų.

Spurgas virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Išgriebtas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad gerai nuvarvėtų pertekliniai riebalai.

Apibarstykite cukraus pudra.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Miltai
100 g Sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
40 g Mielės
100 ml Pienas
100 g Cukrus
100 g Razinos
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
0,5 šaukštelis Druska
150 ml Obuolienė
2 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 10
Sudėtingumas :