Jautienos troškinys su džiovintomis slyvomis

Garnyrui prie šio patiekalo galite patiekti virtas arba keptas bulves.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
2.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas ir petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūno galvutes nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą lydyto sviesto ir jame porcijomis iš visų pusių ant stiprios ugnies apkepinkite jautienos gabalėlius, kol šie gražiai apskrus. Apkepintus jautienos gabalėlius sudėkite į dubenį.

Toje pačioje keptuvėje likusiame lydytame svieste apkepinkite paruoštas daržoves. Supilkite pomidorų pastą ir lengvai pakepinkite. Į kepamas daržoves suberkite jautienos gabalėlius.

Į keptuvę su jautiena ir daržovėmis įpilkite nedidelį kiekį vandens arba mėsos sultinio, įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite jautieną ant silpnos ugnies apie 40 minučių.

Džiovintas slyvas kruopščiai nuplaukite, suberkite į keptuvę su jautiena ir daržovėmis ir troškinkite dar apie 20 minučių.

Patiekalą papuoškite šviežiais žalumynais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Jautiena
2 šaukštas Lydytas sviestas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
vnt. Svogūnai
1 vnt. Morkos
1 vnt. Petražolių šaknys
1 šaukštas Pomidorų pasta
100 g Džiovintos slyvos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :