Jautienos kukuliukai

 (1)
Mėsos rutuliukai
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Duoną užmerkite piene. Nusunkite. Duoną ir jautieną sumalkite mėsmale. Mėtos lapelius stambiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir išspauskite.

Į faršą sudėkite mėtas, česnaką, įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite prieskonines žoles, kvapniuosius pipirus, druską, viską gerai išmaišykite. Likusius kiaušinius išplakite su trupučiu druskos.

Iš faršo formuokite kamuoliukus. Iš pradžių juos apvoliokite miltuose, o tada – kiaušinių plakinyje.

Jautienos rutuliukus kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje – kepkite apie 7 minutes. Paruoštus kukuliukus papuoškite žalumynais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Jautiena
3 šakelė Mėtos
2 skiltelė Česnakai
2 vnt. Kiaušiniai
4 riekelė Duona
4 šaukštas Miltai
50 ml Pienas
150 g Aliejus kepimui
žiupsnelis Prieskoninės žolelės
žiupsnelis Malti kvapieji pipirai
pagal skonį Druska
žiupsnelis Žalumynai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :