Jautiena su garstyčiomis

Pikantiškas troškinys su čiobrelių ir peletrūno aromatu.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Mėsą supjaustyti kubeliais, nusausinti, pabarstyti druska ir pipirais. Nulupti pomidorų odelę, svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką – pusiau. Surišti žolelių ryšelį - petražoles, čiobrelius, peletrūną, lauro lapą. 2 šaukštuose aliejaus nedidelėmis porcijomis apkepinti jautieną po 5-6 min. Esant būtinybei įpilti daugiau aliejaus.

Paruoštą mėsą sudėti į lėkštę. Svarbu, kad mėsa neperkeptų. Pabaigus kepti, išpilti iš keptuvės visus riebalus, išskyrus šaukštą aliejaus, supilti vyną. Užvirti ir virinti maišant, kol turinys nesumažės du kartus, apie 10 minučių.

Sudėti garstyčias, kepintą mėsą, pomidorus, svogūnus, česnakus, žolelių ryšelį. Uždengti, sumažinti ugnį iki minimumo, virti 2 valandas. Tuomet išimti žoles, mėsą, padidinti ugnį iki maksimumo, virti dešimt minučių, padažą susmulkinti maisto smulkintuvu. Sudėti mėsą į padažą, pašildyti ir patiekti su paskrudinta balta duona.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Jautiena
800 g Pomidorai
3 vnt. Svogūnai
3 skiltelė Česnakai
750 ml Sausas baltasis vynas
2 šaukštas Dižono garstyčios
4 šaukštas Aliejus
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :