Itališki ryžių rutuliukai su padažu

Auksaspalviai traškūs ryžių rutuliukai – tradicinis italų patiekalas puikus tuo, kad jį galima pasigaminti iš ryžių likučių ir užpildyti įvairiausiais įdarais. Šis patiekalas puikiai tiks paįvairinti Advento stalui.
Ryžių rutuliukai
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Rutuliukus gamina iš ryžių patiekalo rizoto. Rizotas neturi nieko bendro su plovu. Rizotas turi būti ne birus, o lipnus. Kad rizotas būtų lipnus, jam naudoja „Arborio“ rūšies ryžius ir sviestą, sūrį, o kepa rizotą orkaitėje, kad sūris sulipdytų ryžius.

Ryžius troškina sultinyje ir maišo, kol išgaruoja skystis. Rizotą galima gaminti su įvairiausiais priedais. Na, o iš prieskonių tinka Provanso žolelės, kalendra, pipirai, lauro lapai, krienai.

Gaminimas:

Sultinį užvirinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepkite svogūną ir česnaką. Sudėkite ryžius ir kepkite, kol pasidarys perregimi. Supilkite 1/2 stiklinės sultinio ir pamaišydami troškinkite, kol išgaruos skystis. Toliau pilkite sultinį, maišydami ryžius.

Suberkite parmezaną. Išvirusius ryžius atvėsinkite. Į ryžius įmuškite du kiaušinius, išmaišykite. Likusį kiaušinį išplakite. Drėgnomis rankomis iš 2 šaukštų ryžių masės suformuokite rutuliukus. Centre padarykite įdubą, įspauskite gabalėlį mocarelos ir užspauskite. Rutuliukus pavoliokite miltuose, pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Pusvalandžiui įdėkite rutuliukus į šaldytuvą. Įpilkite į keptuvę aliejaus, 5 cm sluoksniu, įkaitinkite. Kepkite rutuliukus aliejuje, kol paskrus. Paskui sudėkite rutuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad nugertų riebalus. Patiekite su pomidorų padažu, alyvuogėmis ir feta.

Iš jau pagaminto rizoto formuojami rutuliukai, apvoliojami džiūvėsėliuose ir 4 – 5 minutes apkepami aliejuje. Rutuliukai gali būti ir garnyras prie mėsos bei žuvies patiekalų arba juos galima valgyti vienus ar netgi pagaminti saldžius ir patiekti desertui.

Įdarai

Rozmarinas ir moliūgas

20 min. kepkite smulkiais gabalėliais supjaustytą moliūgą su 2 šakelėm rozmarino ir nesmulkinta česnako skiltele. Rozmarino šakeles ir česnaką išimkite ir įdėkite į rizotą su pirmuoju sultinio įpylimu.

Sūris ir petražolės

Į rizotą suberkite smulkiai supjaustytą pelėsinį sūrį ir smulkintų šviežių petražolių. Ant viršaus galima užberti parmezano.

Grybai

Aliejuje ar svieste patroškinkite grybų (pievagrybių ar voveraičių) ir suberkite į beveik išvirusį rizotą.

Čiobreliai ir grybai

Troškindami ryžius įdėkite į puodą džiovintų čiobrelių šakelę. Atskirai pakepkite grybus ir smulkintą svogūną, kai rizotas bus išviręs, viską sumaišykite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 l Vištienos sultinys
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 vnt. Svogūnai
4 vnt. Kiaušiniai
2 skiltelė Česnakai
1,5 stiklinė Ryžiai
1/2 stiklinė Parmezano sūris
2 stiklinė Malti džiūvėsėliai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :