Itališkas VELYKŲ pyragas

Itališkas Velykų pyragas
Itališkas Velykų pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus sumaišykite su druska. Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir gerai išmaišykite (turi gautis tarsi dideli sviesto trupiniai).

Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite tešlą.

Išminkytą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą kol paruošite įdarą.

Atskirkite trečdalį tešlos. Iškočiokite.

Didesne dalimi tešlos išklokite sviestu išteptos kepimo formos dugną ir šonus.

Kiaušinius išvirkite kietai, palaukite, kol atvės, ir nulupkite.

Špinatus nuplikykite karštu vandeniu, gerai nuvarvinkite ir apkepkite porą minučių keptuvėje įkaitintame aliejuje su druska ir išspaustu česnaku.

Kiek atvėsusius špinatus sutrinkite su rikotos ir ožkos pieno sūriu, grietinėle.

Įberkite pipirų, smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

Masę sudėkite į tešla išklotą formą.

Per vidurį eilute, vienas šalia kito įspauskite kietai virtus kiaušinius.

Užklokite iškočiotos tešlos lakštu, šonus užspauskite ir užrieskite.

Aptepkite plaktu kiaušiniu.

Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie 20 minučių.

Patiekite jau atvėsusį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
150 g Miltai
50 g Kietasis sūris
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Sviestas
žiupsnelis Druska
Įdarui
5 vnt. Kiaušiniai
500 g Špinatai
200 g Rikotos sūris
100 g Ožkos pieno sūris
50 g Kietasis sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
3 skiltelė Česnakai
Aptepimui
1 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :